Orientare vocationala

Orientare vocationala pentru elevi si studenti

Ce este?

Se refera la procesul de autocunoastere necesar pentru luarea celor mai potrivite decizii si alegeri educationale si profesionale.

  • Evaluarea urmareste aspecte precum: interesele profesionale, trasaturi de personalitate, valori personale, cunostinte si abilitati, nivelul de inteligenta precum si nivelul de studii pentru care avem disponibilitate.
  • Daca ma cunosc si stiu ce-mi doresc, trebuie sa inteleg si sa ma informez si asupra cerintelor educationale presupuse de ocupatiile dorite. Astfel ca orientarea vocationala presupune si primirea de informatii privitoare la ofertele educationale si sprijin in selectarea celor mai relevante institutii sau forme de invatamant. Tot impreuna vom analiza si criteriile de admitere la un  sistem educational sau altul.
  • Avand experienta in domeniul resurselor umane te pot sprijini in analiza pietei muncii privitoare la ocupatiile dorite si posibilitatilor de evolutie.
  • Unele dintre evenimentele pe care le organizez isi propun sa te puna fata in fata cu profesionisti din diverse domenii de activitate, astfel ca vei avea ocazia sa stai fata in fata cu acestia; poti gasi mentori sau persoane care sa te indrume pe calea carierei tale. Acest demers de informare si socializare sau chiar practicare a diferitelor activitati ce tin de domeniile alese  ar trebui exersat permanent, si in afara sedintelor de orientare vocationala. Te voi indruma pentru a stii cum sa faci aceste lucruri si pentru a intelege ce-i diferentiaza pe cei care performeaza in profesia sau domeniul lor de activitate de cei care sunt mediocrii.

Cui se adreseaza?

  • Copiilor, in vederea descoperirii timpurii a talentelor sau abilitatilor speciale;
  • Elevilor, pentru luarea unei decizii privind incadrarea in sistemul educational superior sau in campul muncii;
  • Studentilor, in vederea stabilirii planului de cariera;
  • Ajuta parintii sau cadrele didactice, in vederea sprijinirii coerente a copilului in dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor.

Cum se desfasoara?

In general, vom folosi teste psihometrice, chestionare, metoda interviului pentru a afla  cat mai multe lucruri despre tine. Apoi vom discuta deschis, vom apela la surse de informatii- precum publicatii, persoane, institutii, pentru a ne forma o imagine cat mai clara a domeniilor vizate. Vei fi sprijinit in stabilirea unor obiective concrete si a unui plan de actiune fezabil.

In functie de nevoile tale, vom stabili de la 1 (doar evaluare cu teste psihometrice) pana la 7 sedinte de consiliere.

Tarife:

Tariful este de 50 lei/ ora de consiliere individuala.